diumenge, 21 de març del 2010

FUNDACIO I CAMINADA DE MARÇ

El passat divendres 12, a l'Ateneu de Duesaigües va tenir lloc l'Assemblea fundacional de l'Associacio. Vull agraïr a totes les persones que varen assistir la seva voluntat i ganes de tirar endavant un projecte.
Desprès d'uns 90 minuts de diàleg es pot dir que ja tenim ASSOCIACIO ESPORTIVA BARONIA D'ESCORNALBOU.
Ara nomes queda resoldre el tema dels papers i presentar-los als organismes oportuns, cosa que esperem fer durant abril i maig.
Avui, diumenge 21 de març hem fet una caminada, la primera despres de la fundació i li hem donat un caire solidari. Les nevades i ventades d'aquest hivern han malmés molta vegetació i han obstruït molts camins. A mes cal donar a coneixer algun indret que, tot i proper, no es massa conegut.
Sortint de l'Argentera hem pujat als Estrets, allí s'agafa la pista de manteniment d'unes torres elèctriques i desprès un sender. Nomes entrar a ell ja hem ficat les eines a les mans per començar a tallar tot el que feia nosa. Alzines, romers, arboços, aritjols i d'altres plantes han estat acabades de tallar i apartades del camí.
Finalment hem arribat a la font dels Ermitans, lloc poc conegut per que el camí era una mica perdut, situat a mitja alçada en la paret de la serra de l'Argentera i que tampoc figura als mapes de l'Institut Cartogràfic Català (ICC). Ara el camí es evident i net. A la font s'hi arriba havent de superar el pas de Gatameus que tots hem passat, fins i tot aquells que tenen una mica de vertìgen. Al final hi ha el lloc de la font, situat entre unes gran roques de pedra ròdena entre les que hi brolla l'aigua.
Vull remarcar que en Jordi Matas Oliva, s'ha quedat a netejar-la en profunditat.
La resta hem pujat sobre la roca per esmorzar. Desprès hem seguit un sender mig perdut que caldrà marcar per arribar dalt la serra.
La baixada l'hem feta pel portell d'en Peirò a fi de passar per la font del Pastor i traure un parell d'arboços, dels grans que he vist, i que obstruien el camí.
De tornada a l'Argentera hem tingut un esplèndit vermut ofert per l'Ajuntament del la vila en agraïment a la neteja del camí. Cal dir que el seu Alcalde, en Lluis Marí, se les pinta sol en aquets afers.
Es la meva opinió personal que ens podem donar per mes que satisfets. Tenim una associació esportiva i hem fet el nostre primer acte solidari amb la muntanya amb bona assistència de persones, que mes podem demanar?
Assitents:
De Riudecanyes, Jordi, Jordi, Pere, Joan Pere, Ernest, Albert, Pepa i Mari Pau.
De Duesaigües: Silvia, Joan, Rosa María, Carme, Josep Joan
De Barcelona, Jordi, Montse, Toni i Pol
de Reus, Jordi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada