dilluns, 22 de març del 2010

FUNDACIO I CAMINADA DE MARÇ

Divendres, 12 de març ens varem trobar uns quants a l'Ateneu de Duesaigües per donar naixement a l'ASSOCCIACIÓ ESPORTIVA BARONIA D'ESCORNALBOU. Durant uns 90 minuts varen dialogar sobre els 12 puns de l'ordre del dia. Naturalment va haver-hi acord i es va fundar l'ASSOCIACIÓ. Ara nomes queda resoldre la questió de la paperasa, portar-la a Hisenda, a la Generalitat i, finalment, a la FEEC.
Personalment, en el meu caràcter de promotor de la idea, sols puc expresar la meva satisfacció per l'exit del projecte i el meu agraïment a les persones que varen assitir a la reunció fundacional. Ara ens queda un repte molt mes complicat que es el de donar-li vida continuada, que el projecte no es quedi en anecdota, ens caldrà promoure l'assistència de noves persones amb ganes de fer alguna cosa desprès de nosaltres.
Però pas a pas. L'experiencia em demostra que tot va arribant.

Avui 21 de març hem fet la primera caminada despres de la fundació de l'associacio. Avui es tractava de posar en practica el nostre vessant solidari amb la muntanya.
Les nevades i ventades d'aquest hivern han malmés molta vegetació de manera que molts camins estan impracticables. A l'Argentera en hi ha men d'un.
Un d'ells es el de la Font dels Ermitans, un lloc bonic entre els que ho son. Un lloc que no figura en gairebé cap mapa. Si cerqueu a l'ICC em sembla no hi es, ni tan sols els camins que hi donen accés. Esta situada a mitja alçada de la paret de muntanya de la serra de l'Argentera, sota unes grans roques de pedra rodena i enmig d'elles brolla l'aigua. Per arribar-hi cal passar el pas de Gatameus o be donar el tomb per dalt i entrar per darrera. Els accesos estan mig esborrats.
Be, la questió es que les nevades de l'hivern havien tombat alzines, arboços i d'altres plantes obstruint el camí.
Ara ja esta net. L'ASSOCIACIÓ ESPORTIVA BARONIA D'ESCORNALBOU l'ha netejat i ha quedat un camí evident i fácil de practicar. A mes en Jordi Matas Oliva ha netejat a fons tot el lloc de la font.
D'alli hem pujat a la serra per un camí mig oblidat i que ens caldrà marcar per que esta molt desdibuixat. Et porta al peu de l'antic GR, enfront del molí 404 del parc eòlic del Trucafort.
Finalment hem baixat pel portell d'en Peirò per passar per la font del Pastor i tallar dos enormes arboços que havien caigut i obstruien el pas.
Hem fet una bona feina. La contrapartida es que les motos segueixen pujant pels mateixos camins i malmentent-los.
Un cop arribats a l'Argentera ens hem trobat un esplendit vermut ofert per l'Ajuntament de la vila en agraïment al nostre esforç. Cal dir que, per aquestes coses, en Lluis María es únic.
En la meva opinió personal em sembla ens podem donar per satisfets, tenim una Associació que será potent i el seu inici no ha pogut ser mes generós i amb èxit.
He de dir que hem sigut 17 persones:
de Riudecanyes: Jordi, Jordi, Pere, Joan Pere, Ernest, Pepa, Mari Pau i Albert
de Duesaigües: Silvia, Joan, Rosa Mª, Josep Joan i Carme
de Barcelona: Toni, Pol. Jordi i Montse
de Reus: Jordi.
Tot plegat 18 persones. No es un èxit?
Ara a l'abril farem festa i al maig hi tornarem.
tota la penya. sota la roca la font dels ermitans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada