dilluns, 23 de novembre del 2009

PRIMERA CAMINADA ASSOCIACIO

CAMINADA DEL 22 DE NOVEMBRE DE 2009.

RUTA: De la Torre de Fontaubella a Riudecanyes, pel Coll Roig, parc eòlic del Trucafort, grauet de Les Pedrisses, Collet Rodó, carretera de Riudecanyes i Mas del Pandot.

ASSISTENTS: De Riudecanyes: Pepa, Elena, Guillem, Octavi, Miquel i Jordi. De Reus: Anna, Adrià, Toni i María. De La Selva del Camp:. Carlos. De Vilaplana; Isabel i Emilio.

Em desperta un sorollet i em llevo a comprovar-ho: efectivament, plou, poc, però plou. Ja veuràs com algú es desdiu de venir a caminar. Fico la TV3 i encerto a veure el temps, a la pantalla es veu com els núvols passen ràpids, o sigui que, en pocs minuts, deixarà de ploure.

La primera en arribar a l'estació es Pepa, desprès nosaltres, Jordi i Elena. La resta arriben pocs minuts mes tard. La caminada comença amb un curt viatge en tren que molts fa anys no fan. L'estació ara esta arregladeta i el comboi provinent de Barcelona arriba amb només un minut de retard. En 12 minuts mes som a l'estació de Pradell i La Torre de Fontaubella on coincidim amb un grup del Centre de Lectura de Reus que van a la Mola de Colldejou. Son les 08:21.

Ha deixat de ploure però encara hi ha núvols i el dia es fred i rúfol. Seguint la carretera fem cap a La Torre (397mts) encara tranquila i silenciosa en aquesta hora; la traspassem i sortim pel camí del Coll Roig que, poc a poc i a través del bosc, ens va fent agafar alçada. Just passar el Coll Roig (564mts) canviem de comarca tornant a entrar al Baix Camp i es aleshores quan agafem la pista d'accés al parc eòlic del Trucafort.

Fa vent i som dins els núvols.A mesura que pugem a la part mes alta del parc (690mts) fa mes fred i humitat. Ara el grup s'ajunta i s'abriga, surten de les motxilles els polars, els kangurs i un parell de capelines. Poc s'hi veu i cal estar amatents als senyals que ens guiarán fins al punt exacte del grauet de Les Pedrisses.

Baixem i arribem al camí del Porpallers (584mts) (conegut a Riudecanyes com a Collet Rodó) i decidim pujar-lo. Val la pena per que quan som dalt els núvols desapareixen i ens permeten veure gran part del Baix Camp. I al darrera nostre la Mola de Colldejou, la Miranda. I mes lluny els Dedalts de Vandellos. I.... Una bona panoràmica en els quatre punts cardinals. Deixem record de la nostra estada en el llibre del pessebre.

Baixem i fem una pausa per esmorzar a recer del vent. Desprès anem a trobar el camí del Carrasclet o de Colldejou i seguim en direcció Escornalbou. Per la carretera de Riudecanyes baixem fins trobar el camí del Mas del Pandot i d'alli a Mar de Riudecanyes i al poble. Quan som a la paret del pantà decidim que per anar a recollir els vehicles a l'estació farem una mica d'esforç mes i passarem pel Mas de la Badora. Dit i fet. Del grup ja nomes en quedem 7 i a la primera pendent ens piquem com criatures i pugem a fort ritme fins al final. Ara ja nomes ens queda baixar per Montclar i anar a l'estació.

Sobre les 13:30pm arribem als vehicles. Hem fet uns 16 kilòmetres i si be el dia no ha començat gens bonic ara fa un bon sol.

Confiem que en la propera edició serem alguns mes.

Passeu-vos-ho be

PD. Em sap greu però no trobo la manera de fer pujar les fotografies, si algú les vol no te mes que demanar-les al e-mail de l'associacio: baroniadescornalbou@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada