diumenge, 6 de març del 2011

TARRAGONA A TORREDEMBARRA

Época de carnaval, poca gent a caminar.
A la vida s'ha de viure tot, ha d'haver-hi temps per a tot.
Avui venia Jana, d'Igualada, amb poques oportunitats de veure mar per això i sabent i ha força carnavalers a l'Associació, vaig muntar aquesta caminada atípica.
En Pere, Pere Joan, Ernest i jo de Riudecanyes i l'anomenada Jana comencem a caminar a les 8 i de minuts d'aquest 6 de març, fresc i asolellat, amb un horitzó clar i net gràcies a les darreres pluges.
Sortim de Tarragona, darrera l'estació de tren, gairebé on comença la platja del Miracle.
Anirem fent entre el mar i la costa per la línia del MOPU.
Qué es la línia del MOPU? L'antic Ministerio de Obras Publicas y Urbanismo, en època de mal record va dictar una llei per la qual entre el mar i la terra edificable havia d'haver-hi una distància. Aquesta es marcada per uns bitllots de ciment que encara hi son, bastants, i alguns encara porten la pintura del MOPU.
En teoria es podria donar la volta a la Península caminant sense entrabancs vora el mar. Malhauradament sabem que alguns "........." s'han saltat la llei i s'han fet salvatjades.
Desprès de la platja del Miracle saltem un roquer i passem per darrera el Fortí de la Reina i arribem a la platja de l'Arrasabassada. Desprès les restes d'un gran espai amb grans construccions que es l'antic Sanatori de la Savinosa i la platja del mateix nom.
Anem alternant platges i roquers. Ara vindran la platja dels Capellans i la Llarga; desprès d'aquesta última comença el bosc de la Marquesa un dels darrers reductes de pinar de costa i preciós de caminar un dia com a vui, ara vora el mar ara uns metres endins.
Aqui fem un salt per anar al mas i la torre d'en Grimau per veure una sabina que es diu mil·lenaria i que esta en estat deplorable de consevació, si es cert. Desprès venen les platges de Waikiki i la cala de Becs.
Passem el camping de La Mora on es veu clarament la normativa del MOPU per que han hagut de deixar un espai per entrar i sortir del camping als caminants com nosaltres. Platja de la Mora i seguim per roquers.
Tot i que la definició de la costa Daurada es de costa plana i sorrenca caminem per zones elevades sobre el nivell del mar de fins a 23 metres damunt impresionants roques mossegades eternament pel mar que ha causat erosions importants donant forma a coves i grans desprendiments.
Passem per Altafulla i finalment Torredembarra.
Una caminada diferents que ens fa veure la costa que tenim a ma i que ens es desconeguda amb una varietat de paissatges i terrenys que, acostumats a la platja, poques vegades veiem.
Passeu-vos-ho be.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada