dimarts, 15 de juny del 2010

CAMINADA DE JUNY

Com anem?
El passat diumenge 13 varem fer la darrera caminada de la temporada. Carme, Silvia i Joan, Pep Joan i Judit, Toni i Pol, Pere, Pere Joan i Jordi ens varem aplegar a les 07:30 a Colldejou per pujar a la Mola.
A Colldejou agafem el GR que surt de pla per anar a trobar el Coll Roig, es un sender força bonic que va vorejant la part sudest de la Mola una mica per sobre de la carretera de la Torre de Fontaubella; gairebé sempre cobert de pins. De moment el dia es fresquet i permet caminar a gust. A dalt sembla haver-hi boira i confiem en que el Sol l'esvairà.
Abans d'arribar al Coll Roig agafem una drecera i anem a trobar el GR que puja. Aqui si que ja suem per que la pujada exigeix esforç. Algú ha netejat el cami i es fa molt be. La corda que hi havia al grauet ha desaparegut; millor trobo no calia per que no ha ha cap dificultat.
Anem a visitar la cova i esmorcem. Gaudim d'una panoràmica espaterrant, la boira es baixa i ens permet veure els dos dist finals de la serra de Montsant apareixent per sobre d'ella. Fantasmagoricament, un molí de vent també treu les seves aspes. I allá baixa, a la dreta, el mar llueix sota el sol de quarts de nou.
Som uns afortunats! Quina meravella de muntanyes tenim!
Desprès d'esmorzar agafem el camí de cinglera per anar a trobar la canal del Mig. Cap dels qui m'acompanya havia passat mai per aquest camí i els agrada força. Vas tota l'estona amb la paret de la Mola a l'esquerra i la vall a la dreta. Poc a poc apareix als nostres ulls, La Torre, Pradell, Marçà, Falset i d'altres localitats, menudes en la distància, amb els camps verds o d'altres tonalitats totes vives, fortes ara ja tot sense boira. Tot un espectacle de pau i serenor per la vista.
Arribem a la canal del Mig i ens enfilem per les pedres. Un porc senglar menut no les ha sabut baixar i ha quedat estès al seu peu. Ara alimenta al sistema, no se'n perdra res. Enfilar-se ja li costa una mica mes a segons qui, però en Pol gaudeix ara que pot fer de cabreta i en Toni no para de fer fotografies.
Dalt La Mola el dia es esplèndid. La trespassem per anar a trobar el GR que puja del coll del Guix. Dubto una mica per on passar però aviat ho trobo i anem baixant.
Ja un cop a baix el camí es fàcil fins Colldejou.
Anem a la societat a beure una coseta i desprès comprem formatge de cabra artesà que fan al poble. Vala la pena aprofitar-ho.
I aqui s'acaba. Ara ja nomes queda la NOCTURNA el 24 de juliol i desprès fins a setembre. Juliol i agost son massa calorosos pr caminar, tot i que enguany no sembla pas ho hagin d'esser però ...
Fins a la propera.
des de la Mola la serra de l'Argentera

Toni Boladeres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada