diumenge, 24 de gener de 2016

1a Sortida per les Muntanyes de Prades - La Mussara (17 de Gener de 2016)

Eren gairebé les 9h del matí i el termòmetre marcava -2,5º. Era moment d’entrar en calor, així que vam arrancar des del Refugi de la Mussara direcció el Pla de l’Agustench. Pel camí encara anàvem trobant restes de gel senyal d’una nit freda de gener. Vèiem el sol però no el sentíem encara ja que el trajecte era força ombrívol.
Seguint el camí de la Febró, ens vam desviar i endinsar dins l’impactant avenc de la Pona, que ens va deixar a tots realment fascinats: roques immenses com piràmides de pedra, forats profunds creant petites coves, un bosc frondós i abrupte. Tot plegat d’una gran bellesa.

Sortint de l’avenc el camí feia una lleu pujada que ens va portar a una esplanada on, per fi, el sol ens escalfaria mentre esmorzàvem de bon grat. Sense entretenir-nos gaire, devien ser quarts d’onze, ens vam dirigir als també meravellosos avencs de la Febró, on els més intrèpids dels excursionistes els van poder finalitzar ascendint per una curta via ferrada que treia l’alè en algun pas. 
 L’etapa continuà endavant cap el Motllat d'en Panxó, serra d'en García, serra del Pou de Gel, coll de la Negra i retorn al refugi de la Mussara, on férem cap sobre la 13h. Era doncs, l’hora perfecta per fer el vermut en els banquets de fusta a l’aire lliure en un dia radiant. Primera etapa més que satisfactòria!


Caminants: Un bon grapat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada