diumenge, 20 d’octubre del 2013

2A ETAPA DE LA COSTA

20 d'octubre i encara un dia amb una temperatura més aviat alta que ens ha fet suar, sobretot a la part final del recorregut.

Els qui veieu a la fotografia hem sortit del coll de Balaguer per recórrer els 18 quilòmetres que hi ha fins l'Ametlla de Mar, lloc on vam acabar la primera etapa.
Els primers quilòmetres fins l'Almadrava son força lletjos i avorrits ja que transcorren per pista a la vora de la l'autopista pel fet d'haver de salvar la nuclear que impedeix el pas per la costa.

Esmorzem a la vora del mar ja a l'Almadrava i des d'ara anirem resseguint la línia de la costa, sols interrompuda en alguns petits trams per les urbanitzacions que anem trobant.

Passem per cales de fina arena i amb un mar, avui, en plena calma.

Ens aturem un estona a la vora de l'antic castell de sant Jordi d'Alfama abans de continuar. 
Segons un llibre de l'escriptor reusenc Ramon Gomis "Un viatge per la mar de la Frau" tot aquest tram de costa, des de Salou fins el delta, havia estat freqüentat pels pirates barbarescos que causaven estralls als habitants de la costa i per això, tradicionalment, havia estat una zona poc habitada.
Anys desprès l'Ametlla de Mar, la cala, podria haver estat repoblada per pescadors vinguts de Santa Pola, quan anaven perseguint els bancs de tonyina de Sudoest a Nordest, segons el mateix escriptor, hi ha documents que així ho demostren. De fet, el nom d'Almadrava, prové del lloc on es feia el tancament i captura de la tonyina.

Finalment arribem a "La Cala" i reposem amb una beguda fresca.
Fins la propera.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada