diumenge, 13 de maig del 2012

DE PRADELL A PRADELL

Per fi hem anat a caminar amb la gent de Pradell, maca entre les maques. Aquesta caminada ja portava mesos penjada, anul·lada que va ser pel mal temps. Davant els tràfecs que portem amb la marató els vam demanar ens duguessin a caminar, també per conèixer una mica més els defores de la BARONIA, les zones properes que l'envolten i molt pocs cops, per no dir mai, visitem.

Rafa García, Narcís Just, Cristina, Núria, Roger, Gisel·la i Raquel de Pradell i Marta de Falset. Carme, Noelia i David de Duesaigües, Toni de Riudecanyes, Oxana i Helena de Reus i jo de la Baronia, som els caminadors del dia, amb Rafa García com a guia.
Sortim de Pradell de la Teixeta pujant i ens dirigim per pista a la Pedra de Santa Càndia. Boscos. Voregem LO MORRAL i descendim per la vora de la cova dels Quatre Gats i de la canal dels Fontanals per anar a traspassar la N-420 vora el coll del Guix i on tenim una bona vista sobre Falset. Seguim per sender en direcció a Sant Cristòfol i Sant Gregori on ens reagrupem i esmorzem.
L'ermita és una preciositat, exemple de l'arquitectura medieval de muntanya que aprofitava el que li oferia la natura.
Nosaltres ens dediquem al que ens interessa: menjar.
En aquest punt s'ens ajunten la Mar, Cèlia i les filles d'en Rafa. La Mar, dens ha cuinat un coc del que no quedarà ni una engruna
Desprès continuen la caminada. Ara el Sol escalfa i ens endurirà la ruta. 
Baixarem per sender fins al coll de l'Eudalda, on podriem anar fins Falset, però avui no toca; seguim  baixant fins a la Riera de La Torre de Fontaubella per arribar al poble del mateix nom.
Les forces ja fallen i alguns es queden. Mentre la resta seguim. Canviem de ruta i prenem el que serà un tros de recorregut de la Marató, així verifiquem el camí i preparem l'equip de marcatge. Barranc de les Comesjoanes, collet de Ràfols, mas Mariona, barranc del Pas i Pradell de la Teixeta.
Les 14:45. Exactament 6 hores en ruta. No és que hagi estat molt dur, el Sol i la calor ens han aplanat una mica.
Aixó sí, la ruta molt maca. I ensenya que hi ha molts i molts camins, racons, indrets per caminar, per conèixer, per gaudir. Avui ens han quedat una pila de noms per arxivar a la memòria i que ara, consultant l'ICC, no trobo.
Se m'acumula la feina ......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada